مفيش بيتزا بالطعم ده وتحدىىىىىىىىى بالصور****السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
البيتزات كثير وقليل وحلوة وممتازة أنما دى فوق الوصفففففففففففففففففففففففففف وفيها ثلاث أسرار
البيتزا مكونا تها بدون مقادير محددة
يعنى تقريبا 3 أكواب دقيق ممكن تأخذ أكثر أو أقل ونصف كوب صغير زيت ونصف كوب كبير ماء وملعقة خميرة فورية وكل المقادير قابلة للزيادة والنقص وذرة ملح(ممكن إلكترون ) ...
والسر الأول الخطير اللبن الرايب بس أزاى مش أى لبن رايب حضرتك تجيبى 2 كيلو حليب ومتغليهمش وبعدين بيتيهم يوم بالثلاجة وتانى يوم تغلى تلاقيه قطع وراب وبعدين تصفيه بمصفى ضيقة من أى سوائل لمدة ساعة
وتأخذى اللبن اللى راب التخين وتخلطيه على ما سبق
وأهم سررررررررر الثانى (العجن )أنا بالضبط ربع ساعة ألت وأعجن فيها حتى خمرت فى يدى وبعدين وضعتها لمدة نصف ساعة فى الفرن وهو غير مشتعل وبعدين عجنتها تانى خمس دقايق وحطيتها فى الصوانى ومش راح أوصف لكى الطعم كل الذين ذاقوها قالوا من اليوم راح نشترى اللبن كل يوم بس مش للشرب للترويب للبيتزا وبس
وطبعا بعمل الصلصة على النارمعاها قطعة ثوم وملح وفلفل وشوية سكر قليل وثوم مفروم قليل أيضا ورشة روز مارى أساسى ورشة زعتر خفيفة وملعقتين زيت وبعد ما تخمر العجين أفردها فى الصينية المدهونة ومرشوشة دقيق وعليها الصلصة وفلفل أخضر حامى طرنشات وزيتون وموتزريلا وشيدر بالفلفل وبسطرمة وقبل ما تدخل الفرن أرش تانى رشة خفيفة زعتر وروز مارى على الوجة
وخلى بالكو يا جماعة الزعتر والروز ( السر الثالث) بيعطوا رائحة وطعم جنان بس لا تذودى فى الزعتر عشان لا يغير الطعم وتجربوها وتخبرونى وإن كنت عارفة النتائج مسبقا.
الصور
الطبق الذى على اليمين هو المطلوب فى الوصفة هو اللبن الرايب البيتى وما بالطبق هونتاج تخثر كيلو حليب والطبق الذى على اليسار هو شرش اللبن...
وحينما يروب أو يتخثر أو يقطع الحليب عند غليه ينتج ما بداخل الطبقان معا ثم نقوم بتصفيته ...
صورة العجين بعد التخمير
صورة البيتزا بعدما أستوت
صورة العجين من الداخل وقد حرصت على تصوريها من الداخل لأريكم كم هى أسفنجية وهشة جدا وهى العجينة الوحيدة التى مرت بى وذكرتنى بالكيك الأسفنجى.....وأتمنى أن تنال إعجابكن .