عائلة الدحيم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

عائلة الدحيم

عائلة الدحيم
 
دخولرحمك اللهالتسجيلأحدث الصورالرئيسية

 

 مفيش بيتزا بالطعم

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
أثير
مشرفة منتديات الأسرة
مشرفة منتديات الأسرة
أثير


عدد الرسائل : 630
تاريخ التسجيل : 14/03/2008

مفيش بيتزا بالطعم Empty
مُساهمةموضوع: مفيش بيتزا بالطعم   مفيش بيتزا بالطعم Icon_minitimeالإثنين يونيو 09, 2008 12:51 am

مفيش بيتزا بالطعم Icon25 مفيش بيتزا بالطعم ده وتحدىىىىىىىىى بالصور****
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

البيتزات كثير وقليل وحلوة وممتازة أنما دى فوق الوصفففففففففففففففففففففففففف وفيها ثلاث أسرار


البيتزا مكونا تها بدون مقادير محددة

يعنى تقريبا 3 أكواب دقيق ممكن تأخذ أكثر أو أقل ونصف كوب صغير زيت ونصف كوب كبير ماء وملعقة خميرة فورية وكل المقادير قابلة للزيادة والنقص وذرة ملح(ممكن إلكترون ) ...


والسر الأول الخطير اللبن الرايب بس أزاى مش أى لبن رايب حضرتك تجيبى 2 كيلو حليب ومتغليهمش وبعدين بيتيهم يوم بالثلاجة وتانى يوم تغلى تلاقيه قطع وراب وبعدين تصفيه بمصفى ضيقة من أى سوائل لمدة ساعة
وتأخذى اللبن اللى راب التخين وتخلطيه على ما سبق


وأهم سررررررررر الثانى (العجن )أنا بالضبط ربع ساعة ألت وأعجن فيها حتى خمرت فى يدى وبعدين وضعتها لمدة نصف ساعة فى الفرن وهو غير مشتعل وبعدين عجنتها تانى خمس دقايق وحطيتها فى الصوانى ومش راح أوصف لكى الطعم كل الذين ذاقوها قالوا من اليوم راح نشترى اللبن كل يوم بس مش للشرب للترويب للبيتزا وبس
وطبعا بعمل الصلصة على النارمعاها قطعة ثوم وملح وفلفل وشوية سكر قليل وثوم مفروم قليل أيضا ورشة روز مارى أساسى ورشة زعتر خفيفة وملعقتين زيت وبعد ما تخمر العجين أفردها فى الصينية المدهونة ومرشوشة دقيق وعليها الصلصة وفلفل أخضر حامى طرنشات وزيتون وموتزريلا وشيدر بالفلفل وبسطرمة وقبل ما تدخل الفرن أرش تانى رشة خفيفة زعتر وروز مارى على الوجة
وخلى بالكو يا جماعة الزعتر والروز ( السر الثالث) بيعطوا رائحة وطعم جنان بس لا تذودى فى الزعتر عشان لا يغير الطعم وتجربوها وتخبرونى وإن كنت عارفة النتائج مسبقا.

الصور
مفيش بيتزا بالطعم DsuDWK07260203

الطبق الذى على اليمين هو المطلوب فى الوصفة هو اللبن الرايب البيتى وما بالطبق هونتاج تخثر كيلو حليب والطبق الذى على اليسار هو شرش اللبن...
وحينما يروب أو يتخثر أو يقطع الحليب عند غليه ينتج ما بداخل الطبقان معا ثم نقوم بتصفيته ...

مفيش بيتزا بالطعم WTVI1j07260204
صورة العجين بعد التخمير

مفيش بيتزا بالطعم 2qWtLz07260204
صورة البيتزا بعدما أستوت

مفيش بيتزا بالطعم DXPuiB07260203

صورة العجين من الداخل وقد حرصت على تصوريها من الداخل لأريكم كم هى أسفنجية وهشة جدا وهى العجينة الوحيدة التى مرت بى وذكرتنى بالكيك الأسفنجى.....وأتمنى أن تنال إعجابكن .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شعـ من الايمان ـبــه
المراقبة العامة
المراقبة العامة
شعـ من الايمان ـبــه


عدد الرسائل : 561
تاريخ التسجيل : 05/04/2008

مفيش بيتزا بالطعم Empty
مُساهمةموضوع: رد: مفيش بيتزا بالطعم   مفيش بيتزا بالطعم Icon_minitimeالأربعاء يونيو 11, 2008 9:47 am


يم يم
ولا الذ
الله يعطيك العااافية أثوره على الطريقة الحلوووووه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مفيش بيتزا بالطعم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
عائلة الدحيم :: O0o[ منتديات الأسره ]o0O :: مجلس الحريم-
انتقل الى: